Valge shokolaadi-punasesõstramuffinid
Vaja läheb :
100 g pehmet võid
200g suhkrut
2tl vanillisuhkrut
2 muna
näpuotsatäis soola
250 g nisujahu
2tl küpsetuspulbrit
150 ml keefirit
200 ml punaseid sõstraid
100g valget shokolaadi
peale puistamiseks tuhksuhkrut
Vahusta või suhkruga.Lisa munad,vanillisuhkur ja näpuotsatäis soola.
Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa see vaheldumisi koos keefiriga munasegule.Tükelda sohokolaad ja lisa see koos marjadega tainasegusse.
Tõsta tainas muffinivormidesse ja küpseta ahjus 200-kraadi juures 25 minutit.Lase jahtuda ja serveeri tuhksuhkruga.
Mõnusalt magus-hapukas magustoit! Ja kuna punasedsõtrad on üsna hapud marjad,et neid paljalt süüa,siis hea viis nende ära kasutamiseks ongi just sellised magustoidud.
Hakk-kotletid seentega
Vaja läheb :
500g kodust hakklihasegu
5-6 suuremat šampinjoni
1spl merevaiku kukeseentega
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 muna
soola,pipart
Tükelda šampinjon,küüslauk ja sibul.Sega kõik komponendid omavahel segi.Vormi väikesed pallikesed ja prae pannil kuldpruuniks.Serveeri sooja aedviljasegu või värske salatiga.
Retsept sündis kuna eelmise päeva pizza tegemisest olid üle jäänud seened ja otsustasin neid järgmisel päeval loominguliselt ära kasutada.Maitse sai väga mõnus ja merevaik andis head järelmaitset.Kindlasti tulevad maitsvad kotletid ka muude seentega nt kukeseentega.
Kana mee ja sinepi marinaadis
Vaja läheb :
5 kanakoiba või kanatiiba
2spl mahedamat sinepit
1spl mett
1 spl ketšupit
2 tl sidrunimahla
natuke oliiviõli
karrit,soola
Sega kõik ained omavahel segamini ja lisa marinaadile kanakoivad/kanatiivad.Jäta marinaad vähemalt 5 h külmkappi seisma.Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit.Serveeri koos riisi ja värske salatiga.
Vaieldamatult minu lemmik marinaad kanalihale ongi sinepi-mee.
Klassikaline basiilikupesto
Vaja läheb :
100 g basiilikulehti (kasutasin sügavkülmutatuid aga ilusama rohelise värvi saab kui kasutad värskeid)
1 suurem küüslauguküüs
100g india pähkleid
veidi sidrunimahla või balsamicot
100 ml oliiviõli
soola
baguette saia
Sega köögikombainiga või uhmriga basiilikulehed,küüslauk,india pähklid,sidrunimahl,oliiviõli ja sool.Pesto serveeri sooja baguette saiaga või sega pesto pasta sisse :)
Klassikalises retseptis kasutatakse ka parmesani juustu aga kuna mul seda hetkel polnud,siis sai ka ilma selleta väga maitsev :)
Kirsi-rabarberi plaadikook
Vaja läheb :
500 ml keefirit
50 g sulatatud ja jahutatud võid
200 g suhkrut
300 g nisujahu
100 ml kartulitärklist
0,5 spl söögisoodat
0,5 spl kaneeli
450 g tükeldatud rabarberit
200 g kirsse (ilma kivideta)
Sega või keefiriga.Sega jahu,kartulitärklis,sooda,suhkur ja kaneel omavahel ja lisa keefiri segule.Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderatud ahjuplaadile.Puista peale rabarber ja kirsid ja seejärel raputa üle fariinsuhkruga.Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit.Lase jahtuda ja serveeri tuhksuhkruga.
Head isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar