neljapäev, 14. juuli 2016

Head isu!

Valge shokolaadi-punasesõstramuffinid


Vaja läheb :

100 g pehmet võid

200g suhkrut

2tl vanillisuhkrut

2 muna

näpuotsatäis soola

250 g nisujahu

2tl küpsetuspulbrit

150 ml keefirit

200 ml punaseid sõstraid

100g valget shokolaadi

peale puistamiseks tuhksuhkrut


Vahusta või suhkruga.Lisa munad,vanillisuhkur ja näpuotsatäis soola.
Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa see vaheldumisi koos keefiriga munasegule.Tükelda sohokolaad ja lisa see koos marjadega tainasegusse.
Tõsta tainas muffinivormidesse ja küpseta ahjus 200-kraadi juures 25 minutit.Lase jahtuda ja serveeri tuhksuhkruga.

Mõnusalt magus-hapukas magustoit! Ja kuna punasedsõtrad on üsna hapud marjad,et neid paljalt süüa,siis hea viis nende ära kasutamiseks ongi just sellised magustoidud.



Hakk-kotletid seentega


Vaja läheb :

500g kodust hakklihasegu

5-6  suuremat šampinjoni

1spl merevaiku kukeseentega

1 sibul

1 küüslauguküüs

1 muna

soola,pipart


Tükelda šampinjon,küüslauk ja sibul.Sega kõik komponendid omavahel segi.Vormi väikesed pallikesed ja prae pannil kuldpruuniks.Serveeri sooja aedviljasegu või värske salatiga.

Retsept sündis kuna eelmise päeva pizza tegemisest olid üle jäänud seened ja otsustasin neid järgmisel päeval loominguliselt ära kasutada.Maitse sai väga mõnus ja merevaik andis head järelmaitset.Kindlasti tulevad maitsvad kotletid ka muude seentega nt kukeseentega.




Kana mee ja sinepi marinaadis



Vaja läheb : 

5 kanakoiba või kanatiiba

2spl mahedamat sinepit

1spl mett

1 spl ketšupit

2 tl sidrunimahla

natuke oliiviõli

karrit,soola



Sega kõik ained omavahel segamini ja lisa marinaadile kanakoivad/kanatiivad.Jäta marinaad vähemalt 5 h külmkappi seisma.Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit.Serveeri koos riisi ja värske salatiga.

Vaieldamatult minu lemmik marinaad kanalihale ongi sinepi-mee.





Klassikaline basiilikupesto



Vaja läheb : 

100 g basiilikulehti (kasutasin sügavkülmutatuid aga ilusama rohelise värvi saab kui kasutad värskeid)

1 suurem küüslauguküüs

100g india pähkleid

veidi sidrunimahla või balsamicot

100 ml oliiviõli

soola

baguette saia


Sega köögikombainiga või uhmriga basiilikulehed,küüslauk,india pähklid,sidrunimahl,oliiviõli ja sool.Pesto serveeri sooja baguette saiaga või sega pesto pasta sisse :) 

Klassikalises retseptis kasutatakse ka parmesani juustu aga kuna mul seda hetkel polnud,siis sai ka ilma selleta väga maitsev :) 



Kirsi-rabarberi plaadikook



Vaja läheb :

500 ml keefirit

50 g sulatatud ja jahutatud võid

200 g suhkrut

300 g nisujahu

100 ml kartulitärklist

0,5 spl söögisoodat

0,5 spl kaneeli

450 g tükeldatud rabarberit

200 g kirsse (ilma kivideta)


Sega või keefiriga.Sega jahu,kartulitärklis,sooda,suhkur ja kaneel omavahel ja lisa keefiri segule.Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderatud ahjuplaadile.Puista peale rabarber ja kirsid ja seejärel raputa üle fariinsuhkruga.Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit.Lase jahtuda ja serveeri tuhksuhkruga.


Head isu!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar